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Chemical profile and potential antifungal of essential oil Schinus terebinthifolius and its by-products

Author(s): Oliveira Júnior, Luiz Fernando Ganassali de ; Oliveira, Alexandre Passos ; Fontes, Pryanka Thuyra Nascimento ; Oliveira, Lucas Fonseca Menezes de ; Santos, Marília Cavalcante ; Gagliardi, Paulo Roberto ; Carnelossi, Marcelo Augusto Gutierrez

Date: 2020

Origin: Oasisbr

Subject(s): Colletotrichum gloeosporioides; Controle alternativo; Extrato aquoso; Compostos voláteis.; Colletotrichum gloeosporioides; Control alternativo; Extracto acuoso; Compuestos volátiles.; Colletotrichum gloeosporioides; Alternative control; Aqueous extract; Volatile compounds.


Description

This study aimed to investigate the distillation time to obtain a higher yield of essential oil and by-product (extract and hydrolate) of Schinus terebinthifolius seeds, to determine the main chemical constituents of these products and the potential fungitoxic on the Colletotrichum gloeosporioides. To obtain the essential oil and by-products, we used the method of steam distillation for 2.5, 4.0, 5.5 and 7.0 hours. The determination of the chemical composition was made by GC/MS. To determine the potential fungitoxic on mycelial growth of C. gloeosporioides various concentrations of the oil and by-products were tested. Distillation periods did not influence the yield of aqueous extract and essential oil hydrolate. No chemical compounds have been identified in hydrolat or aqueous extract with the use of GC analysis. The essential oil at concentrations of 2%, 3% and 4% inhibited approximately 47% of the in vitro development of the fungus C. gloeosporioides.

Este estudio tuvo como objetivo investigar el tiempo de destilación para obtener un mayor rendimiento de aceite esencial y subproducto (extracto e hidrolato) de semillas de Schinus terebinthifolius, para determinar los principales constituyentes químicos de estos productos y el potencial fungitóxico sobre Colletotrichum gloeosporioides. Para obtener el aceite esencial y sus subproductos, utilizamos el método de destilación al vapor durante 2.5, 4.0, 5.5 y 7.0 horas. La determinación de la composición química se realizó mediante GC / MS. Para determinar el potencial fungitóxico sobre el crecimiento micelial de C. gloeosporioides, se probaron varias concentraciones del aceite y subproductos. Los períodos de destilación no influyeron en el rendimiento del extracto acuoso y del hidrolato de aceite esencial. No se han identificado compuestos químicos en hidrolato o extracto acuoso con el uso de análisis GC. El aceite esencial en concentraciones de 2%, 3% y 4% inhibió aproximadamente el 47% del desarrollo in vitro del hongo C. gloeosporioides.

Este trabalho teve como objetivo investigar o tempo de destilação para obter um maior rendimento de óleo essencial e subproduto (extrato e hidrolato) de sementes de Schinus terebinthifolius, determinar os principais constituintes químicos desses produtos e o potencial fungitóxico sobre o Colletotrichum gloeosporioides. Para a obtenção do óleo essencial e subprodutos, utilizou-se o método de destilação a vapor por 2,5, 4,0, 5,5 e 7,0 horas. A determinação da composição química foi feita por CG / EM. Para determinar o potencial fungitóxico no crescimento micelial de C. gloeosporioides, várias concentrações do óleo e subprodutos foram testadas. Os períodos de destilação não influenciaram o rendimento do extrato aquoso e do hidrolato de óleo essencial. Nenhum composto químico foi identificado em hidrolato ou extrato aquoso com o uso de análise de GC. O óleo essencial nas concentrações de 2%, 3% e 4% inibiu aproximadamente 47% do desenvolvimento in vitro do fungo C. gloeosporioides.

Document Type Journal article
Language English
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