8 documents found, page 1 of 1

Sort by Issue Date

An overview of family fish farming: social, politics and food security implicat...

Maciel, Elayna Cristina da Silva; Rocha, Tatiana Cristina da; Almeida, Rodrigo Lopes de

One characteristic that can be observed in family farming is the diversity of activities that are carried out concurrently on the property, providing and guaranteeing products for personal consumption or sale over the course of the year. Fish farming, an activity destined for fish production, is often one of these activities developed by family farmers and contributes to the access to quality protein for rural ...

Date: 2022   |   Origin: Oasisbr

Exigência nutricional de lisina digestível para galinhas poedeiras leves em pro...

Pastore, Silvana Marques; Gomes, Paulo Cezar; Barreto, Sérgio Luiz Toledo; Viana, Gabriel da Silva; Silva, Eliane Aparecida da

O objetivo com este trabalho foi determinar a exigência nutricional de lisina digestível para galinhas poedeiras leves em idade avançada. Foram utilizadas 288 galinhas poedeiras Hy Line W-36 com 60 semanas de idade, distribuídas em delineamento inteiramente casualizado, com seis níveis de lisina digestível (6,0; 6,6; 7,2; 7,8; 8,4 e 9,0g kg-1), oito repetições e seis aves por unidade experimental. Os níveis de ...

Date: 2019   |   Origin: Oasisbr

Níveis de metionina + cistina digestível em rações para poedeiras leves no perí...

Brumano, Gladstone; Gomes, Paulo Cezar; Donzele, Juarez Lopes; Rostagno, Horacio Santiago; Rocha, Tatiana Cristina da; Almeida, Rodrigo Lopes de

Objetivou-se determinar os níveis de aminoácidos sulfurosos digestíveis para se estabelecer a relação ideal metionina+cistina:lisina em rações para poedeiras leves no período de 24 a 40 semanas de idade. Utilizaram-se 216 aves Hy-Line W36 em delineamento de blocos casualizados com seis níveis, cada um com seis repetições de seis aves por unidade experimental. Os níveis de aminoácidos sulfurosos digestíveis fora...

Date: 2018   |   Origin: Oasisbr

Calcium levels and calcium:available phosphorus ratios in diets for white egg l...

Pastore, Silvana Marques; Gomes, Paulo Cezar; Rostagno, Horacio Santiago; Albino, Luiz Fernando Teixeira; Calderano, Arele Arlindo

The experiment was conducted to determine the nutritional requirement of calcium and the best calcium:available phosphorus ratio for commercial layers at the post-laying peak. A total of 324 Hy-Line W-36 laying hens were utilized in the period from 42 to 58 weeks of age, distributed in a completely randomized design in a 3 × 3 factorial arrangement, composed of three levels of calcium (39, 42 and 45 g/kg) and t...

Date: 2017   |   Origin: Oasisbr

Aproveitamento de nutrientes e de energia da ração de codornas japonesas em pos...

Lima, Heder José D'Avila; Barreto, Sergio Luiz de Toledo; Albino, Luiz Fernando Teixeira; Melo, Diane Santos; Ballod, Mellina de Abreu

O experimento foi realizado para avaliar o efeito da adição de fitase no aproveitamento dos ingredientes da ração para codornas. Foram utilizadas 200 codornas japonesas fêmeas com 251 dias de idade, peso médio de 187,2 ± 6,0 g e taxa de produção de ovos de 84,8%, distribuídas em delineamento inteiramente casualizado com quatro dietas experimentais e cinco repetições de dez aves por unidade experimental. As diet...

Date: 2017   |   Origin: Oasisbr

Dietary requirements of available phosphorus in growing broiler chickens at a c...

Mello, Heloisa Helena de Carvalho; Gomes, Paulo Cezar; Rostagno, Horacio Santiago; Albino, Luiz Fernando Teixeira; Rocha, Tatiana Cristina da

Four experiments were conducted to study the requirements of available phosphorus (aP) for commercial male broilers of 1-10 day of age (exp.1), 11-21 days of age (exp. 2), 22-33 day of age (exp. 3) and 34-46 days of age (exp. 4), at a constant calcium:aP ratio. A complete randomized design was used in each experiment. The experimental diets were fed ad libitum to 8 replicate groups of ten broilers in each. The ...

Date: 2017   |   Origin: Oasisbr

Relações valina:lisina em rações para poedeiras leves de 24 a 58 semanas de idade

Almeida, Rodrigo Lopes de

Conselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico; Two experiments were carried to determine the ideal ratio of digestible valine:digestible lysine in diets for light laying hens from 24 to 40 and 42 to 58 weeks of age. A total of 288 laying hens Hy-Line W-36 were used in each experiment. The hens were distributed in a completely randomized experimental design with 6 treatments, 8 replicates and 6 h...

Date: 2015   |   Origin: Oasisbr

Níveis de cálcio e relação cálcio: fósforo disponível em rações para galinhas p...

Almeida, Rodrigo Lopes de

Conselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico; In order to determine calcium nutritional requirement and the best calcium: available phosphorus ratio for commercial laying hens in second production cycle (71 weeks old), was conducted an experiment with four periods of twenty-eight days each one. Three hundred seventy-eight Hy-Line W36 forced molting laying hens were used, distributed in a random...

Date: 2015   |   Origin: Oasisbr

8 Results

Queried text

Refine Results

Author





















Date






Document Type




Access rights


Resource


Subject