2 documents found, page 1 of 1

Sort by Issue Date

Contribuição dos diferentes alimentos segundo a classificação Nova para a inges...

Meira,Rafaela de Campos Felippe; Capitani,Caroline Dario; Barros Filho,Antonio de Azevedo; Barros,Marilisa Berti de Azevedo; Assumpção,Daniela de

Resumo Objetivou-se avaliar a ingestão de fibra alimentar e fatores associados em adolescentes; identificar as fontes alimentares do nutriente; e verificar a relação de indicadores de práticas alimentares (energia/macro/micronutrientes) com o consumo de fibras. Trata-se de estudo transversal de base populacional com dados de Recordatório de 24 Horas. Utilizou-se a classificação NOVA e foi avaliada a contribuiçã...

Date: 2021   |   Origin: Oasisbr

ADOLESCENT GLUTEN INTAKE: POPULATION-BASED STUDY IN A BRAZILIAN CITY

Assumpção,Daniela de; Capitani,Caroline Dario; Rocha,Ana Carolina; Barros,Marilisa Berti de Azevedo; Barros Filho,Antonio de Azevedo

ABSTRACT Objective: To estimate the prevalence of gluten intake according to demographic, socioeconomic, and health-related behavioral variables in adolescents. Methods: This is a population-based cross-sectional study with a two-stage cluster sampling, conducted in Campinas, São Paulo, in 2008-2009. Foods containing gluten were identified using a 24-hour Recall. We calculated the prevalence and adjusted preval...

Date: 2019   |   Origin: Oasisbr

2 Results

Queried text

Refine Results

Author







Date



Document Type


Access rights


Resource


Subject