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Purification, biochemical characterization, and amino acid sequence of a novel ...

Carneiro, Rômulo Farias; Torres, Renato Cézar Farias; Chaves, Renata Pinheiro; Vasconcelos, Mayron Alves de; Sousa, Bruno Lopes de

A new lectin from Aplysia dactylomela eggs (ADEL) was isolated by affinity chromatography on HClactivated Sepharose™ media. Hemagglutination caused by ADEL was inhibited by several galactosides, mainly galacturonic acid (Ka = 6.05 × 106 M−1 ). The primary structure of ADEL consists of 217 residues, including 11 halfcystines involved in five intrachain and one interchain disulfide bond, resulting in a molecular ...

Date: 2022   |   Origin: Oasisbr

Purificação, caracterização parcial e análise por espectrometria de massa de um...

Carneiro, Rômulo Farias

CARNEIRO, Rômulo Farias. Purificação, caracterização parcial e análise por espectrometria de massa de uma lectina da esponja marinha Haliclona (Soestella) caerulea. 2011. 54 f. Monografia (Graduação em Engenharia de Pesca)- Universidade Federal do Ceará, Fortaleza, 2011.; As esponjas são consideradas os animais multicelulares mais antigos do planeta. Nas últimas décadas, centenas de compostos biologicamente ati...

Date: 2018   |   Origin: Oasisbr

Purificação e caracterização bioquímica de lectinas ligantes de galactose isola...

Carneiro, Rômulo Farias

CARNEIRO, Rômulo Farias. Purificação e caracterização bioquímica de lectinas ligantes de galactose isoladas de invertebrados marinhos. 2017. 72 f. Tese (Doutorado em Biotecnologia de Recursos Naturais) - Centro de Ciências Agrárias, Universidade Federal do Ceará, Fortaleza, 2017.; Lectins, which are found in all living organisms, are sugar-binding proteins that differ from immunoglobulins and glycoenzymes becau...

Date: 2017   |   Origin: Oasisbr

Lectinas da esponja marinha Haliclona (Soestella) caerulea

Carneiro, Rômulo Farias

CARNEIRO, R. F. Lectinas da esponja marinha Haliclona (Soestella) caerulea. 2013. 127 f. Dissertação (Mestrado em Bioquímica) - Centro de Ciências, Universidade Federal do Ceará, Fortaleza, 2013.; Lectins are proteins/glycoproteins that recognize carbohydrate of a specific way, but not participate in the metabolism of the same and do not belong to any of major classes of immunoglobulins. Lectins are ubiquitous ...

Date: 2015   |   Origin: Oasisbr

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