3 documents found, page 1 of 1

Sort by Issue Date

Hydrogel as an alternative structure for food packaging systems

Batista, Rejane Andrade; Espitia, Paula Judith Perez; Quintans, Jullyana de Souza Siqueira; Freitas, Mayanna Machado; Cerqueira, Miguel Ângelo

Hydrogels are three-dimensional, hydrophilic networks, comprising polymeric chains linked through physical or chemical bonds. In the area of food, hydrogels have great potential to be used in food packaging systems or as carriers of bioactive components. This paper reviews the nature of hydrogels, their 3D network conformation, their functional properties, and their potential applications in food packaging syst...


Avaliação de filme incorporado com óleo essencial de orégano para conservação d...

Botre, Diego Alvarenga; Soares, Nilda de Fatima Ferreira; Espitia, Paula Judith Perez; Sousa, Solange de; Renhe, Isis Rodrigues Toledo

O consumo de pizzas prontas aumentou nos últimos anos dado à praticidade do produto e ao baixo custo, sabor agradável e valor nutritivo. Porém, esse produto sofre intensa manipulação durante o seu processamento, contribuindo para sua contaminação, diminuindo a qualidade e aumentando os riscos de doenças veiculadas por esse alimento. Aliado à necessidade de produtos práticos e convenientes, o consumidor demanda ...

Date: 2018   |   Origin: Oasisbr

Desenvolvimento e avaliação de embalagens ativas antimicrobianas a base de meti...

Espitia, Paula Judith Perez

Coordenação de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nível Superior; Biopolymers have attracted the interest for the development of new packaging because of their biodegradability, wide availability in nature, low cost and easy of processing. These characteristics allow the use of biopolymers to elaborate biodegradable edible films. This study was divided into two parts. The first part aimed to study and optimize the s...

Date: 2015   |   Origin: Oasisbr

3 Results

Queried text

Refine Results

Author












Date




Document Type



Access rights


Resource



Subject