This study aimed to establish a nutritional ranking of 30 genotypes of cowpea (Vigna unguiculata L. Walp). The results showed the proximate composition varies among genotypes in protein (20–30%) and dietary fiber contents (20–35%), in protease inhibitors (2–4 UI/mg protein), lectin (40,000–640,000 UH/kg meal) and essential amino acid levels, in vitro protein digestibility (30–40%) and in the apparent concentrat...
A precocidade geralmente é medida pelo período que vai da semeadura ao início da maturidade. Com esse trabalho selecionaram-se progênies para extraprecocidade. O material genético constituiu-se de 162 progênies F2:3, selecionadas de um cruzamento dialélico completo, com cinco genitores. As progênies F2:3 foram avaliadas em dois experimentos em delineamento látice simples 9 x 9 com os cinco genitores como tratam...
Submitted by Guilherme Lemeszenski (guilherme@nead.unesp.br) on 2013-08-22T18:46:38Z No. of bitstreams: 1 S0100-204X2001000300016.pdf: 330575 bytes, checksum: c96141d9762b07d344b0483a56c7e722 (MD5); Made available in DSpace on 2013-08-22T18:46:38Z (GMT). No. of bitstreams: 1 S0100-204X2001000300016.pdf: 330575 bytes, checksum: c96141d9762b07d344b0483a56c7e722 (MD5) Previous issue date: 2001-03-01; Made availabl...