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Processo de desidratação da polpa cítrica utilizada na alimentação de ruminante...

Aguiar, Carlos Wellyson dos Santos; Pereira, Emilayne Vital; Silva, Anna Kayllyny Oliveira; Azevedo, Denise Melo de

Existe uma busca constante busca de ingredientes alternativos para compor as rações de animais ruminantes. Os ruminantes têm parte da sua alimentação complementada com concentrado, geralmente a base de milho e soja, que devido ao alto valor no mercado, elevam os custos de produção das dietas. A utilização de subprodutos agroindustriais pode substituir parcialmente ou completamente os concentrados, dentre os mes...

Date: 2022   |   Origin: Oasisbr

Metabolizable Protein: 1. Predicting Equations to Estimate Microbial Crude Prot...

Santos, Stefanie Alvarenga; de Carvalho, Gleidson Giordano Pinto; Azevêdo, José Augusto Gomes; Zanetti, Diego; Santos, Edson Mauro

Made available in DSpace on 2022-04-28T19:40:49Z (GMT). No. of bitstreams: 0 Previous issue date: 2021-06-10; Instituto Nacional de Ciência e Tecnologia de Ciência Animal; Microbial crude protein (MCP) produced in rumen could be estimated by a variety of protocols of experimental sampling and analysis. However, a model to estimate this value is necessary when protein requirements are calculated for small rumina...

Date: 2022   |   Origin: Oasisbr

Degradation of elephant grass silages with annatto by-product

Do Rêgo, Aníbal Coutinho [UNESP]; Duarte Cândido, Magno José; Pereira, Elzania Sales; Feitosa, José Valmir; Teles Rêgo, Margareth Maria

Made available in DSpace on 2022-04-28T21:37:13Z (GMT). No. of bitstreams: 0 Previous issue date: 2010-01-01; To evaluate the dry matter, neutral detergent fiber and crude protein in situ degradation of elephant grass silages with five levels (0; 4; 8; 12 and 16%, on a fresh matter basis) of annatto grain by-product (AGBP), this work was carried out. A split-plot design, consisting on the addition levels the pl...

Date: 2022   |   Origin: Oasisbr

Perfil de ácidos graxos da carne de borregos morada nova de diferentes classes ...

Andrade, Dhones Rodrigues; Rodrigues, Thiago Luís Alves Campos de Araújo; Pereira, Marília Williani Filgueira; Heinzen, Eduardo Luiz

O trabalho visou avaliar os efeitos das classes sexuais e de restrições alimentares quantitativas em borregos da raça Morada Nova sobre o perfil de ácidos graxos. O experimento foi conduzido no Setor de Digestibilidade do Departamento de Zootecnia da UFC. Foram utilizados 35 cordeiros da raça Morada Nova, com aproximadamente 4 meses de idade e peso corporal médio de 14,5 ± 0,89 kg. Os animais foram distribuídos...

Date: 2019   |   Origin: Oasisbr

Características da carcaça e componentes não integrantes da carcaça de caprinos...

Souza, Cicília Maria Silva De; Medeiros, Ariosvaldo Nunes De; Costa, Roberto Germano; Pereira, Elzania Sales; Azevedo, Paulo Sérgio De

Made available in DSpace on 2018-11-12T17:26:58Z (GMT). No. of bitstreams: 0 Previous issue date: 2015-09-01. Added 1 bitstream(s) on 2021-07-14T17:51:18Z : No. of bitstreams: 1 S1519-99402015000300723.pdf: 192864 bytes, checksum: a511e277bc3b01d6d285bbc400b69deb (MD5); ResumoObjetivou-se avaliar o efeito da suplementação concentrada sobre o ganho de peso, as características quantitativas da carcaça e dos não c...

Date: 2018   |   Origin: Oasisbr

Degradação de silagens de capim-elefante contendo subproduto do urucum

do Rego, Anibal Coutinho [UNESP]; Duarte Candido, Magno Jose; Pereira, Elzania Sales; Feitosa, Jose Valmir; Teles Rego, Margareth Maria

Made available in DSpace on 2013-08-12T18:00:22Z (GMT). No. of bitstreams: 0 Previous issue date: 2010-07-01; Made available in DSpace on 2013-09-30T18:03:27Z (GMT). No. of bitstreams: 0 Previous issue date: 2010-07-01; Submitted by Vitor Silverio Rodrigues (vitorsrodrigues@reitoria.unesp.br) on 2014-05-20T13:19:09Z No. of bitstreams: 0; Made available in DSpace on 2014-05-20T13:19:09Z (GMT). No. of bitstreams:...

Date: 2014   |   Origin: Oasisbr

In vitro rumen fermentation kinetics of some co-products generated in the biodi...

Mizubuti, Ivone Yurika; Ribeiro, Edson Luis de Azambuja; Pereira, Elzania Sales; Pinto, Andrea Pereira; Franco, André Luiz Custódio

Fermentation kinetics rates of co-products generated in the supply chain of biodiesel were evaluated by in vitro gas production technique. Crambe meal, cottonseed meal, crambe cake, soybean cake and sunflower cake were evaluated. The soybean cake had higher rates of degradation of non-fiber carbohydrates (NFC), compared to other foods, resulting in higher volume of gas. Cottonseed meal and crambe meal had degra...

Date: 2011   |   Origin: Oasisbr

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