7 documents found, page 1 of 1

Sort by Issue Date

Fermented papaya: strategies to monitor and improve fermentation: preliminary s...

Leitao, Mariana; Ribeiro, Tatiana; Santos, Daniela; Moreira, Fernando; Barreiros, Luísa; García, Pablo; Correia, Patrícia

Introduction: Fermented papaya is known as a nutraceutical, with a unique composition and several health benefits. Its fermentation, being a central process of metabolism, converts the sugars in the fruit into alcohols or acids, with the intermediate formation of pyruvic acid. However, there is a lack of control and uniformity in terms of processes. Objectives: Carry out fermentation cycles of papaya in order t...


Benefits of fermented papaya in human health

Leitão, Mariana; Ribeiro, Tatiana; García, Pablo A.; Barreiros, Luísa; Correia, Patrícia Carla dos Santos

Fermented foods have been used for several years all over the world, due to their unique nutritional characteristics and because fermentation promotes conservation and food security. More over, fermented foods and beverages have a strong impact on human gut microbiota. Papaya is the fruit of the Carica papaya plant, traditionally used as a medicinal fruit, but there are also references to the use of the ferment...


Papaia fermentada: um potencial antioxidante

Leitão, Mariana; Ribeiro, Tatiana; Barreiros, Luisa; García, Pablo; Correia, Patrícia Carla dos Santos

A papaia apresenta uma constituição fitoquímica variada, desde enzimas, carotenoides e compostos fenólicos, responsáveis pela sua atividade antioxidante. Em situação patológica, quando ocorre um desequilíbrio entre o excesso de formação de espécies reativas de oxigénio com a capacidade antioxidante, o indivíduo apresenta o stresse oxidativo (Amer et al. 2008). A papaia é utilizada há vários anos na medicina tra...


Papaia fermentada: estratégias para monitorizar e melhorar a fermentação das am...

Leitão, Mariana; Ribeiro, Tatiana; Barreiros, Luisa; García, Pablo; Correia, Patrícia Carla dos Santos

A fermentação é um processo central de metabolismo que converte os carboidratos em álcoois ou ácidos. A papaia fermentada é conhecida como um nutracêutico, com uma composição única e vários benefícios na saúde humana. No entanto, o processo fermentativo da papaia carece de controlo e de uniformidade em termos de processos. Realizar ciclos fermentativos com a papaia de modo a determinar quais as condições que co...


Desenvolvimento do arco plantar na infância e adolescência: análise plantar em ...

Minghelli, Beatriz; Marreiros, Nuno; Valente, Filipe; Ribeiro, Tatiana; Andrez, Teresa; Varela, Edna; Felizardo, Rodrigo

O arco plantar é desenvolvido nos primeiros anos de vida da criança e diversos factores podem influenciar a sua formação, como a idade, o género e o excesso de peso. O objectivo do presente estudo foi examinar o desenvolvimento do arco plantar em crianças e adolescentes, verificando a prevalência dos diferentes tipos de arcos plantares e investigar quais os factores que podem contribuir para a formação deste ar...


Development of plantar arch in childhood and adolescence: footprint analysis in...

Minghelli, Beatriz; Marreiros, Nuno; Valente, Filipe; Ribeiro, Tatiana; Andrez, Teresa; Varela, Edna; Felizardo, Rodrigo

The plantar arch is developed in the first years of children’s lives and there are many factors that can influence this formation such as age, gender, and overweight. The aim of this study was to examine the development of plantar arches in children and adolescents check the prevalence of different types of plantar arches and investigate which factors may contribute to the formation of these arches. The sample ...

Date: 2011   |   Origin: Saúde & Tecnologia

Editorial

Cairus, Henrique Fortuna; Martins, Paulo; Prado, João Batista de Toledo; Ribeiro, Tatiana

.

Date: 2009   |   Origin: Oasisbr

7 Results

Queried text

Refine Results

Author





















Date





Document Type



Access rights


Resource






Subject