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Diagnóstico da leishmaniose visceral e percepção dos tutores de cães e gatos so...

Silva, Anita de Souza; Nascimento, Rivia Karoline; Santos, Victoria Rafaela Nunes dos; Pereira, Erik da Silva; Oliveira, Armando de Amorim

A leishmaniose visceral no Brasil é causada por um protozoário, comumente o Leishmania infantum, a transmissão ocorre por repasto sanguíneo das fêmeas do inseto vetor, o flebotomíneo. Esta doença é de relevante impacto para a saúde pública, os cães são considerados reservatórios e sinalizadores da existência de flebotomíneos infectados. Assim, objetivou-se diagnosticar a leishmaniose visceral em cães do sertão ...

Date: 2022   |   Origin: Oasisbr

Effects of exogenous amylase on the in vitro digestion kinetics of whole-crop m...

Silva, Abias Santos [UNESP]; Ribeiro Pereira, Luiz Gustavo; Pedreira, Marcio dos Santos; Machado, Fernanda Samarini; Campos, Mariana Magalhaes

Made available in DSpace on 2020-12-10T19:47:17Z (GMT). No. of bitstreams: 0 Previous issue date: 2020-01-01; DSM Nutritional Products S.A. (Sao Paulo, Brazil); The effect of exogenous amylase on the in vitro rumen digestion kinetics of whole-crop maize silage made from dent (RB9004) or flint grain type (RB9308) was evaluated at different phenological stages: soft dough (SOD), early dent (EAD), 1/2 milkline (1/...

Date: 2020   |   Origin: Oasisbr

Características agronômicas de cultivares de milho para produção de silagem

Neves, André Luis Alves; Santos, Rafael Dantas dos; Pereira, Luiz Gustavo Ribeiro; Tabosa, José Nildo; Albuquerque, Ítalo Reneu Rosas de

O objetivo deste estudo foi avaliar as características agronômicas de cinco cultivares de milho (BRS 1055, BRS 3035, BRS 2022, SÃO JOSÉ and BRS CAIMBÉ) recomendados para produção de silagem no Agreste de Pernambuco. Para tanto foram determinadas as produtividades de matéria verde (PMV), de matéria seca (PMS), número de espigas (NE), altura de planta (AP), altura de inserção de espigas (AIE), população de planta...

Date: 2015   |   Origin: Oasisbr

Additives effect on chemical composition and quality of sisal co-product silage

Brandão, Luiz Gustavo Neves; Pereira, Luiz Gustavo Ribeiro; Azevêdo, José Augusto Gomes de; Santos, Rafael Dantas dos; Araújo, Gherman Garcia Leal de

Fermentation profile and nutritional value of sisal co-product silage (SC) subjected to seven treatments (additives), were evaluated. The SC was ensiled in natura and added with: soy meal, urea, wheat meal, palm kernel cake, A. sisalana dust, licuri cake and cottonseed cake. Experimental silos with capacity for approximately 15 kg of silage, were used. The silos were opened 60 days after ensilage process. It wa...

Date: 2013   |   Origin: Oasisbr

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